Lotte Oostebrink (sherco) wrote,
Lotte Oostebrink
sherco

 • Mood:

Lotte Oostebrink, BA

En toen was het ineens juli! Wat vliegt de tijd dit (studie)jaar! Ze zeggen dat de tijd sneller gaat als je ouder wordt, maar zo oud vind ik mezelf nog niet...
Gelukkig hebben meer mensen er last van, want ik hoor van meer verdwaasd rondlopende studiegenoten die ineens vakantie hebben en dat zelf nog niet zo gerealiseerd hadden.
In elk geval, mijn scriptie is al lang en breed ingeleverd, en daar heb ik een mooie 8 voor gekregen (mocht ik ooit nog een researchmaster willen doen, dan word ik in elk geval toegelaten). Mijn laatste twee vakken van Engels heb ik ook afgesloten met mooie tentamencijfers, dus het wachten is nu alleen nog op mijn essay voor een bijvak (Middeleeuwen en Reniassance Studies 2: Verbeeldingswereld), maar ook zonder dat cijfer heb ik mijn BA gehaald.
Dus, dat is WO diploma nummer 2 in the pocket! Het feestje volgt natuurlijk (als Fons z'n MSc gehaald heeft) zsm!
Ik ben vooral blij dat ik hem heb kunnen halen voordat alle "interessante" maatregelen voor het hoger onderwijs erdoor geduwd zijn; met een beetje geluk heb ik mijn MA binnen voordat het je echt onmogelijk gemaakt wordt te studeren. Meerdere medestudenten komen er nu ook achter dat hun intresses eigenlijk ergens anders liggen, maar kunnen niet nog een tweede Bachelor (HBO danwel WO) er achteraan plakken omdat ze dat 9000 Euro extra kost, terwijl ze geen stufi meer krijgen. Dat levert waarschijnlijk een mooie buslading doodongelukkige gedemotiveerde docenten Engels op over een paar jaar, maar goed, als het maar niet te veel kost!
Maar dit moet natuurlijk geen negatief onderwijs-bezuinigingen stukje worden, en naast dat dit het einde van mijn BA is, is het ook het begin van mijn MA!
Een groot deel van mijn studievrienden gaat ook verder met de algemene Master Engelse Taal & Cultuur, dus het wordt in elk geval gezellig. En er zijn een boel interessante vakken! Om te beginnen natuurlijk de WEM (Writing, Editing, and Mediating) vakken, waarbij je leert hoe je teksten moet redirigeren en hoe het productieproces van een boek gaat en hoe je teksten goed kunt vertalen. Leuke, practische vakken waarmee ik hopelijk later iets in de uitgeverswereld kan gaan doen. En dan nog de minder nuttige maar zeker niet minder interessante cultuur en literatuurvakken, over Jane Austen, het dagelijks leven in de Middeleeuwen, en theater in de 19e eeuw (en nog wat linguistische vakken, maar die ga ik sowieso niet volgen). Ik mag maar 70 punten aan vakken kiezen (de hele master is 90 ECTs en de scriptie telt voor 20), dus ik moet nog maar eens goed kijken naar wat ik precies allemaal wil doen. Of gewoon wat meer punten halen dan nodig is, dat werkte bij de vorige diploma's ook prima :)
Tags: studie
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic
  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments