Lotte Oostebrink (sherco) wrote,
Lotte Oostebrink
sherco

 • Mood:

Weekje Engeland

Hierbij een heel kort (of toch niet zo heel kort) reisverslag, want stiekum heb ik geen tijd, maar ik wil het wel even opschrijven omdat we een leuke en interessante week hebben gehad, en ik het anders vergeet.
Dus.
Dinsdag zijn we via Schiphol en met een trein die 40 minuten vertraagd was naar Brussel gereden, alwaar we overstapten op de Eurostar en na een uurtje (plus een uur tijdsverschil) in Londen stonden. Ons hotel was slechts een kort metro-ritje weg, en net zo mooi en rustig als we hoopten (met uitzicht op een parkje met vogeltjes en eekhoorns)! Na gegeten te hebben bij de Gourmet Burger Kitchen (oke, het is een keten, maar wel een lekkere non-fastfood keten!) zijn we via een rondje Notting Hill en Hyde Park (inclusief monumenten) moe in ons bedje beland.
Woensdag zijn we naar noord Londen geweest, wat nogal wat voeten in de aarde had omdat er van Tottenham Court Rd ineens geen Northern line reed waardoor we van west Londen naar oost London moesten om in noord London uit te komen. Alwaar de London Zoo is, die in de jaren 90 nogal treurig geweest schijnt te zijn, maar nu erg veel mooie nieuwe onderdelen had (hoewel je de oude vergane glorie er wel doorheen zag). De dierentuin ligt in Regent's park, dus daar zijn we doorheen gelopen op weg naar de metro die ons naar het Science museum bracht. Na daar een paar uurtjes rondgehangen te hebben besloten we een paar van de leuke alternatieve restaurantjes in de Lonely Planet te proberen, om tot de ontdekking te komen dat ze of enorm duur waren, of verdwenen waren, of vlak naast de Pakistaanse ambassade lagen en daarom compleet afgesloten waren van de buitenwereld. Dus kwamen we bij de Italiaan op de hoek terecht, die enorm lekkere pizzas en nog lekkerder toetjes had.
Donderdag zijn we naar Westminster Abbey geweest, alwaar we in de kruisgangen thee hebben gedronken terwijl het keihard regende (een interessante ervaring). Daarna zijn we in de London Eye geweest, wat mooie foto's heeft opgeleverd van een mysterieus wazig/dampend Londen (hij is hoog! Maar gaaf! En je kunt erin trouwen, zoals de mensen in de "pod" naast ons deden!). Daarna zijn we via de Embankment naar Trafalager Square gelopen, waar de National Gallery staat, waar we onder andere een Van Gogh en een lading Rembrandts bewonderd hebben (veel Nederlandse schilders). Daarna via St. James's Park naar Buckingham Palace, en van daar via de grootste boekenwinkel van Europa en Piccadilly Circus naar Soho, alwaar we een korte ontmoeting hadden met landgenoten Sjoerd & Sofie. Daarna waren we moe, maar voldaan.
Vrijdag zijn we naar de Tower of London geweest, die erg interessant is maar ook vol met allerlei schoolkinderen die duidelijk niet zoveel behoefte hebben aan dit verplichte "uitstapje". Via Monument en Postman's park (dat park uit Closer) zijn we naar St Paul's Cathedral gegaan, waar je via allerlei enge Victoriaanse trappen helemaal naar het dak kunt! Daarna snel naar de Globe om onze gereserveerde kaartjes op te halen, en na nog een snelle maaltijd bij een Gourmet Burger Kitchen hebben we Hamlet in de Globe gezien. Het was mijn eerste "real life" Hamlet, maar wel een van de mooiste Shakespeare producties die ik gezien heb!
Zaterdag waren we eigenlijk wel moe, dus hebben we even over de markt in Notting Hill geslentert, waar nogal veel andere toeristen waren, en zijn daarna naar het British Museum geweest, waar we de Franks Casket en steen van Rosetta gezien hebben (de eerste is vrees ik alleen boeiend voor Oud-Germanofielen, 99% van de mensen liep er straal langs), en ons verbaast hebben over de hoeveelheid dingen die de Britten uit andere landen gejat hebben (het halve Parthenon staat er, onder andere). Daarna nog even langs het Natural History museum waar mooie dinosaurus skeletten en een enorm (want; levensgroot) model van een blauwe vinvis staan, en toen op weg naar het oorspronkelijke Hard Rock Cafe voor een fancy maaltijd. Toen we eruit kwamen stonden er ongeveer 30 mensen in de rij, dus onze 10 minuutjes wachten waren gewoon een kwestie van goeie timing (de hamburgers bij Gourmet Burger Kitchen zijn trouwens een stuk lekkerder!).
En zondag was voor de terugreis, waarin we ons verdiende extra uurtje weer kwijt raakten en dankzij werkzaamheden de laatste 20 km opgepropt in een NS bus mochten doorbrengen. Maar, al met al was het een fantastische week!
Achteraf gezien verbaas ik me erover dat onze voeten niet compleet weg gesleten zijn, en verbaas ik me er niet over dat ik het gevoel heb dat ik een vakantie nodig heb om bij te komen van deze vakantie. Maar alle nationale musea (Science, British, Natural History en de National gallery) zijn allemaal gratisch, en daar hebben we heus niet alles bekeken, maar zijn gewoon langs de highlights gezoeft. Alleen de Zoo, Tower, en Westminster Abbey hebben we de tijd voor genomen, want dat waren de 3 dingen die we nu wel eens echt gezien wilden hebben!
Tags: vrije tijd
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic
  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments