Lotte Oostebrink (sherco) wrote,
Lotte Oostebrink
sherco

 • Mood:

De Scriptie Muur

Dus, mijn eerste post-hersenschudding-post (jawel!), om jullie allemaal te laten weten dat ik nog leef, en nog kan typen, en mijn hersens niet zo geschud zijn dat ik vergeten ben dat ik ook nog een journal heb!
Niet dat ik veel tijd heb voor een journal, want door 2 weken niks aan mijn studie gedaan te hebben (omdat dat niet mocht, niet omdat ik lui ben!) lig ik nu overal hopeloos achter, waarbij "overal" eigenlijk gewoon mijn scriptie is. Ik had twee weken geleden een gesprek over mijn eerste versie moeten hebben, maar door omstandigheden (openstaande ovendeuren enzo) werd dat pas vandaag. En het was een gezellig gesprek, waarin het ging over vanalles behalve mijn scriptie, want ik weet wel wat ik moet doen, en ik kan het ook doen, ik moet het gewoon DOEN. En zoveel tijd heb ik niet meer, want de volgende draft moet over 14 dagen ingeleverd worden, waarvan ik er ook nog eens 6 in London zit (en nee, ik ga niet al mijn scriptieboeken mee slepen). En ik moet ook nog andere vakken inhalen. Dus zit eigenlijk er best wel wat druk achter, enzo.
Dus heb ik vandaag eerst boodschappen gedaan en een taart gemaakt (Baileys & chocolade cheesecake) en uitgebreid de krant gelezen, want dat is wat je doet als je hebt besloten dat je een dag lang met je scriptie bezig gaat... dan doe je alles behalve met je scriptie bezig zijn.
Het is toch vreemd. Je hoort van die verhalen van mensen die maanden, zo niet jaren met hun scriptie "bezig zijn" (ik ken iemand die 12 jaar "bezig is") en dus uiteindelijk vast allerlei andere boeiende dingen doen, maar niet aan hun scriptie werken. En je vraagt je af hoe dat kan, en waarom mensen zich er niet even toe zetten, en het even af maken, en dan is er een last van je schouders en dan heb je ineens zoveel rust en vrije tijd en blijheid enzo. Maar op een of andere manier gaat het niet. Je scriptie wordt een soort muur, en die muur wordt elke keer dat je hem negeert groter, totdat hij zo groot is dat het de moeite niet meer waard is om ergens in een hoekje een paar stenen eruit te beitelen, want het komt toch nooit op tijd af en als het al af komt dan zal het nooit zo goed zijn als je het eigenlijk wilt... Dus doe je maar niks, want als je iets doet dan zou je je nog verplicht kunnen voelen dat vreselijke vod wat je geproduceert hebt ook nog af te maken.
Tenminste, ik vermoed dat het ongeveer zo gaat.
Ik ben nog niet op dat stadium, ik ben nu meer doelloos heen en weer aan het klikken tussen de verschillende onderdelen van mijn tekst om te zien welk probleem ik het eerste ga aanpakken (er moeten 3 secties uitgebreid worden en 2 moeten ingekort dan wel samengevoegd worden). Maar ik ben een heel eind op weg. Sterker nog, als ik wat dingen zou aanpassen en het in zou leveren zou ik waarschijnlijk wel een 6 krijgen. Niet dat ik dat wil, maar het zou kunnen.
Dus het is allemaal zo erg nog niet.
Maar dan moet ik wel nu beginnen, voordat ik het door niks te doen wel zo erg maak!
Tags: studie
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic
  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments